Fofo malosi fou a le tupulaga: 18650-70C sodium-ion maa e sili atu i le masani LiFePO4 maa i le faatinoga

Fofo malosi fou a le tupulaga: 18650-70C sodium-ion maa e sili atu i le masani LiFePO4 maa i le faatinoga

I le International Sustainable Energy Conference na faia i le aso, o se maa sodium-ion e taʻua o le 18650-70C na tosina atu ai le lautele o tagata auai. O le maa e sili atu i le lithium iron phosphate (LiFePO4) tekinolosi maa o loʻo i ai i le tele o faʻataʻitaʻiga autu o faʻatinoga ma ua manatu o se alualu i luma tele i le matata o le malosi faʻafouina.

O le fa'atinoga o ma'a sodium-ion e matua iloga lava i lalo o tulaga ogaoga o le vevela. O lona vevela vevela e mafai ona oʻo atu i le itiiti ifo i le 40 tikeri Celsius, lea e sili atu ona talafeagai mo siosiomaga malulu nai lo le minus 30 tikeri Celsius o LiFePO4 maa. O le mea e sili atu ona mataʻina o le fua faatatau o le tau (3C) o lenei maa sodium-ion e faatoluina nai lo le maa LiFePO4 (1C), ma le fua faatatau o le alu ese (35C) e 35 taimi nai lo le maa mulimuli (1C). I lalo o le maualuga o le mamafa o le tuʻuina atu o le fatu, o lona maualuga maualuga o le paʻu o le paʻu (70C) e toetoe lava 70 taimi o le LiFePO4 maa (1C), e faʻaalia ai le tele o le gafatia.

2

3

E le gata i lea, o maa sodium-ion e mafai ona faʻamalo atoa i le 0V e aunoa ma le faʻaleagaina o le ola o le maa, lea e taua tele mo le faʻalauteleina o le ola o le maa. I tulaga o mea faʻaagaga, o le sodium-ion maʻa e faʻaaogaina le tele o punaoa ma le le faʻatapulaaina, o lona uiga i luga o le lalolagi atoa, o le sodium-ion maa o le a sili atu le taugofie i le tuʻuina atu ma le tau nai lo LiFePO4 maʻa, lea e sili atu ona faʻatapulaʻaina punaoa lithium. Fa'amanuiaga.

I le vaʻaia o le faʻaleleia atili o le saogalemu, o lenei maʻa ua faʻaalia e "sili atu le saogalemu", ma e ui lava o le LiFePO4 maʻa na faʻaalia lautele o se ituaiga maa saogalemu, pe a faʻatusatusa i maa sodium-ion fou, o le mea mulimuli e manino lava le saogalemu.

O lenei fa'atekonolosi fa'atekonolosi ua tu'uina atu ai fofo fou mo ta'avale eletise, masini feavea'i, ma le tele o le fa'aogaina o le malosi, ma e fa'amoemoe e mafua ai suiga tetele i le maketi o le teuina o le malosi o le lalolagi.

A'o fa'aauau pea le fa'alolotoina o le suiga o le malosi, o mea fou i tekonolosi fou maa ua tatalaina ai le faitoto'a i se lumana'i sili atu ona lelei, lanu meamata, ma sili atu ona gafataulimaina.


Taimi meli: Apr-23-2024